Wednesday, August 22, 2012

Sunday Coffee Breakfasts #4

Bu sıcak yaz günlerinde lezzetli, serinletici ve bir o kadar da enerji verici bir içecek istiyor insanın canı. Bu durumda size tavsiyem var… Iced Non-Fat Mocha yani Buzlu Yağsız Sütlü Moka…


Bu lezzetli, tatlı içeceğin buzlu versiyonu gayet serinletici. Eğer evinizde espresso makinesi ya da cezvesi var ise tek ihtiyacınız normalden farklı olarak, yoğun çikolata şurubu.


İşte Non-Fat Mocha (Iced):


Önce 2 shot espressoluk espresso kahve çekirdeğini öğütün ve 2 shot espressoyu çekin. Bir yandan moka yapacağınız bardağa yaklaşık 2 çorba kaşığı çikolata şurubunu ekleyin önceden.


Çikolata Şurubu Konusu:


Hershey ya da Nesquick gibi markaların hazır çikolata şuruplarını kullanabilirsiniz. Asıl tavisyem, eğer varsa, Starbucks’ın çikolata şurubu tozunu kullanmanız. Bu toza (yaklaşık 2-3 çay kaşığı toza bir o kadar sıcak su koyarak güzel bir şurup oluşturabilirsiniz). Belki kakao oranı yüksek bir bitter çikolata da eritebilirsiniz.


Not: Saf kakao şekersiz olacağından, moka yapımında kullanmanızı tavsiye etmem.


Çikolata şurubunun (2 çorba kaşığı) olduğu bardağa 2 shot espressoyu da ekleyip espresso ve şurubu karıştırın ve üstüne karışımın rengi sütlü çikolata rengine ulaşana kadar yağsız  soğuk süt ekleyin. Yaklaşık bardaktaki espresso miktarının 2-3 katı kadar süt. Daha sonra bu karışıma bir miktar buz ekleyerek karıştırın. İşte buzlu mokanız hazır.


Bu mokayı birçok kahve zincirinde deneyebilirsiniz. İsterseniz üstüne whipped cream (ben pek sevmem) üstüne de çikolata pudrası ekleyip çeşitli atraksiyonlarda bulunabilirsiniz (pudrayı kalp şeklinde dökmek falan…) Belki whipped cream üstüne bitter çikolata rendesi olabilir.



No comments:

Post a Comment