bir kg kabağı soyup robot yardımı ile kıyın. Hazır olan kabakları orta boy tavaya koyarak yağı da ekleyerek kavurun. Küçük boy tencerenin içerisinde şehriyeyi haşlayın ve süzgeçten geçirin. Geniş ve derin bir kabın içerisine hazırladığınız kabakları haşladığınız şehriyeyi ezdiğiniz sarımsakları yoğurdunu ve tuzunu da koyarak güzelce karıştırın daha sonra servis tabağına boşaltın. Orta boy tencerenin içine su koyun ve kaynatın sonra içine sirke ekleyin. üç adet yumurtayı tek tek kırın çılbır gibi pişirin. Pişirdiğiniz yumurtayı delikli kepçe yardımı ile tencerenin içinden alın kabakların üzerine dizin. Kenarda kalan yağla kırmızı pul biberi kızdırın ve hazırladığınız yemeğin üzerinde gezdirin ve naneyi de serpiştirerek servis yapın.
malzemeleri
bir kg. kabak
500 gr. sarmısaklı yoğurt
bir su bardağı arpa şehriye
üç adet yumurta
Kırmızı pul biber
bir kahve fincanı zeytinyağı
bir kahve fincanı sirke
Tuz
Nane
- sal motifleri 2012
- yarim kollu gelinlik
- unlulerin sandaletleri
1 Ağustos 2012 Saat : 11:54
No comments:
Post a Comment