Wednesday, August 15, 2012

Kolay Şekerpare Tarifi

reklam 2 yumurta1 su bardağı sıvıyağ1 su bardağı yoğurt1 paket kabartma tozu1 silme çay kaşığı tuz3 su bardağı un


Şerbeti İçin

3 su bardağı su3 su bardağı şeker


Un haricindeki malzemeleri karıştırın

Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edin.

Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmamış tepsiye dizin

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün

Kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 175 dereceye düşürün

Tatlılar nar gibi kızarana kadar pişirin.

Şerbeti tatlı fırındayken hazırlayın: şeker ve suyu bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın.

Fırından çıkan tatlıları şerbete atıp 1 dakika kadar bekletin ve tepsiye dizin

Kalan şerbeti tatlıların üzerine dökün.

1 saat kadar sonra tatlılar servise hazır ama ertesi gün daha lezzetli oluyor bilginize…

Tarifi beğendiyseniz paylaşın: Kaydet & Yazdır: Kategoriler: Şerbetli Tatlılar, Sizden Gelen Tarifler Etiketler: kabartma tozu, şeker, sıvı yağ, tuz, un, yumurta

No comments:

Post a Comment