Monday, July 23, 2012

Oktay Ustadan Kol Böreği Tarifi


İftar veya sahurda yemek için börek düşünenler soğanlı patatesli kol böreğini hazırlayabilirler. Soğanlı patatesli kol böreğinin yapılışı da son derece kolay





Yufkadan Kol Böreği Oktay Usta, Kol Böreği Tarifi, Hazır Yufkadan Kol Böreği, Hazır Yufkadan Kol Böreği Yapılışı,




Gerekli Malzemeler




2 adet yufka

6 adet  büyük boy haşlanmış patates

3 adet kuru soğan

1 tutam maydanoz

Tuz, karabiber, pul biber




Sosu İçin: 1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ




Tarifi: 




Patatesleri haşlayıp doğruyoruz. Kuru soğanları yarım piyaz olarak kesiyoruz. Soğanları sıvı yağla kavuruyoruz. Tuz, karabiber, pul biber ve baharatları koyuyoruz. Maydanozu serpip hazır hale getiriyoruz. Yumurta, sıvı yağ ve sütü çırpıp yufkayı seriyoruz. Fırçayla karışımdan sürüyoruz. Harcın yarısını yufkanın üzerine yayıyoruz. Her iki tarafından 4′er parmak ince katlayıp rulu yapıyoruz. Fırın tepsisine alıyoruz. Sostan üstüne sürüyoruz. Çörekotu ve susam serpip 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.




Not: Kol böreği bulgurlu da yapılabiliyor. İkiye kestiğimiz yufkaların arasına, bolca bulgur pilavı serpip, yufkayı yuvarlıyoruz.




 



Bu Yazılarda İlginizi Çekebilir.






Oktay Ustadan Kol Böreği Tarifi ile ilgili telif haklarına ve yasalara aykırı bir bilgi veya link bulunuyorsa lütfen iletişim sayfamızdan bize bildirimde bulununuz.



No comments:

Post a Comment